2 Січня 2022
Новини

Помер відомий волинський актор

Помер відомий волинський актор
Анатолій Романюк

Відійшов у засвіти Анатолій Романюк - актор Волинського академічного українського облмуздрамтеатру ім. Тараса Шевченка.

Народний артист України пішов із життя 2 січня о 07:00 годині, - повідомили на сторінці театру в Facebook.

Народився Анатолій Романюк 14 грудня 1948 року в селі Смордва Млинівського району Рівненської області в сім’ї службовців.

В 1962 році сім’я переїжджає до міста Дубно Рівненської області, де, ще будучи учнем, він пробує свої режисерські можливості у постановках шкільного драматичного гуртка, бере участь у виставах народного театру.

Далі – Рівненський водний інститут. Однак любов до театру все ж бере своє і з третього курсу, в 1970 році, успішно складає вступні іспити до Київського державного інституту театрального мистецтва ім. І.Карпенка-Карого (спеціальність – актор драматичного театру і кіно) на курс засл. діяча мистецтв, професора Ірини Олександрівни Молостової, талановитого режисера і педагога.

По – закінченні, у 1974 році, отримує запрошення від Рівненського облмуздрамтеатру, де працює до 1989 року.

В цей період сам Анатолій Іванович виділяє такі роботи: Рудольфо – «Циліндр» Едуардо де Філіппо; Карпо – «Лимирівна» Панаса Мирного; Буслай – «Поріг» Олексія Дударєва; Гуска – «Отак загинув Гуска» Миколи Куліша; Нечипір – «Пошились у дурні» Марка Кропивницького.

В 1989 році Анатолію Івановичу присвоєне почесне звання «Заслужений артист України».

З 1989 по 1994 рік його творча доля пов’язана з Кіровоградським облмуздрамтеатром ім. Марка Кропивницького: Цокуль – «Наймичка» І.Карпенка-Карого; Сталинський – «Гріх» В.Винниченка; Хома – «Ой, не ходи, Грицю...» М.Старицького; Дядя Мітя – «Любов і голуби» В.Гуркіна та інші.

З 1994 року – актор Волинського обласного, нині – академічного, музично -драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка.

Наказом Президента України від 21 листопада 2008 року Романюку Анатолію Івановичу присвоєно почесне звання " Народний артист України".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, театр
В тему