30 Грудня 2021
Новини

Вибух у лікарні на Прикарпатті: померла постраждала

Вибух у лікарні на Прикарпатті: померла постраждала

На Прикарпатті в обласній клінічній лікарні померла молодша медсестра, яка отримала 90% опіків тіла під час пожежі у Косівській центральній районній лікарні.

Це сталося 29 грудня, - повідомив медичний директор лікарні Андрій Яворський «Суспільному».

46-річна медсестра була в найважчому стані. Її госпіталізували до реанімації та одразу перевели на штучну вентиляцію легенів.

Лікарка відділення невідкладних станів Ольга Таркевич повідомила, що жінка отримала 90% опіків тіла та мала шок третього ступеня.

Під час пожежі постраждали ще двоє медиків: жінка і чоловік. Так, 59-річну медсестру з 60% опіків тіла 29 грудня літаком доставили до Київського опікового центру.

В Івано-Франківській області 30 грудня оголосили днем жалоби за загиблими на пожежі лікарні у Косові.

Нагадаємо, ввечері 28 грудня у реанімаційній палаті Косівської центральної районної лікарні сталася пожежа, в якій загинули троє людей, трьох постраждалих медиків госпіталізували до Івано-Франківського медзакладу. Після смерті медсестри кількість загиблих внаслідок пожежі зросла до 4.

За даними рятувальників, у реанімації одночасно працювали п'ять кисневих концентратів, що призвело до перенасиченості повітря киснем. Після смерті одного пацієнта з COVID-19 співробітник закладу поставив заупокійну свічку.

Від контакту відкритого вогню з перенасиченим киснем повітрям у палаті миттєва зайнялося медичне обладнання, тканина та інші предмети.

Нині відкрили «кримінал» за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу — порушення вимог пожежної безпеки, внаслідок якої загинули та постраждали люди. Санкція статті передбачає ув'язнення від 3 до 8 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: прикарпаття, івано-франківськ, смерть, вибух
В тему