23 Грудня 2021
Новини

Волинь може вийти з «червоної» зони

Волинь може вийти з «червоної» зони

У Волинській області показник виявлення коронавірусу становить 18,1%.

На Волині поменшала кількість нових випадків захворювання на коронавірус.

Тому, якщо ця ситуація буде такою ще кілька днів, то розглянуть питання виходу області з червоної зони, - пишее ІА "Волинські новини".

Заступниця голови Волинської облдержадміністрації Людмила Тимощук під час брифінгу в ОДА розповіла, що для того, аби розглянути питання виходу регіону з "червоної" зони, потрібно ще протягом як мінімум двох днів мати показники виявлення хвороби нижчі, ніж 20%. За її словами, нині цей показник становить 18,1%. Протк Тимощук наголосила, що ситуація з коронавірсною хворобою на Волині є ще напруженою.

"Виявлено 221 новий випадок. Лідирує Луцький район, де виявлено 141 випадок. Але ще раз наголошу, що виявлення інфекції впало нижче 20%. Це нас дуже тішить», – сказала вона.

На стаціонарному лікуванні перебувають 619 пацієнтів, зокрема 492 із підтвердженим діагнозом, решта – з підозрою на коронавірус. 68 пацієнтів перебувають у реанімації, 25 – на ШВЛ.

Посадовиця повідомила, що завантаженість ліжок становить 24,6%. Надалі працюють 22 заклади: 19 основних і три резервних. Також вона наголосила, що проводиться закупівля і медикаментів, і кисню для того, щоб надати медичну допомогу всім пацієнтам, які цього потребуватимуть. І додала, що протягом тижня в області простежується тенденція, коли більша кількість осіб виписується із лікарні, ніж поступають.

Нагадаємо, як анонсував міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, найближчим часом Волинська область може вийти з червоної зони. Це відбудеться за умови зниження коефіцієнту виявлених позитивних випадків коронавірусної хвороби.

Наразі в Україні тільки Волинська та Запорізька області не виконують умови виходу із червоного рівня епідеміологічної безпеки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, карантин, коронавірус, Надзвичайні події
В тему