22 Грудня 2021
Новини

Волинська митниця виявила фуру, нафаршировану ліками

Волинська митниця виявила фуру, нафаршировану ліками

На посту Доманове зупинили протиправний намір водія-далекобійника ввезти до України комерційну партію лікарських засобів без відповідних податків.

Громадянин Білорусії напакував ферментами усі конструктивні порожнини кабіни свого тягача, - повідомили у пресслужбі митарів.

Всього з машини вилучили більше 2 тисяч пігулок та 230 флаконів медпрепаратів білоруського виробництва. Вартість прихованих від митного контролю товарів – понад 25 тис грн. Згідно зі ст. 483 Митного кодексу, вони підлягають конфіскації за рішенням суду. Додатково ще й штраф на таку ж суму накладуть.

З цього приводу на митниці роз’яснюють:

На митну територію України можна ввозити лікарські засоби у ручній поклажі або супроводжуваному багажі: у кількості, що не перевищує упаковок кожного найменування на одну особу (крім тих, що містять наркотичні чи психотропні речовини); у кількості, що не перевищує зазначену в наявному в особи рецепті на такий лікарський засіб, виданому на ім’я цієї особи та засвідченому печаткою лікаря та/або закладу охорони здоров’я.

У випадку ввезення у межах дозволеного, такі лікарські засоби вважаються особистими речами громадян. Вони підлягають декларуванню шляхом учинення дій, усно або письмово, не оподатковуються митними платежами та звільняються від подання документів із видів державного контролю.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: митниця, Волинь, Фото
В тему