21 Грудня 2021
Новини

В Україні дві області не можуть залишити «червону» зону: серед них є Волинь

В Україні дві області не можуть залишити «червону» зону: серед них є Волинь

Волинська та Запорізька області не готові вийти з "червоної" зони карантину через високий коефіцієнт випадків інфікування.

Як повідомила аналітикиня Центру економіки охорони здоров'я КШЕ Катерина Кузьмінова, коефіцієнт інфікування COVID там становить 22% та 23% (має бути до 20%), - пише obozrevatel.

Вона додала, що Світова організація здоров'я рекомендує 5%, у зв'язку з чим збільшення більш, ніж у 4 рази. Кузьмінова зауважила, що для подолання ситуації в цих областях рекомендують збільшувати обсяги тестування щонайменше на чверть для покращення рівня контролю за поширенням захворюваності.

Нагадаємо, 20 грудня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що шість регіонів України незабаром покинуть "червону" зону карантину, а ще два не можуть цього зробити, оскільки не відповідають вимогам.

На сьогодні "червоними" ще залишаються Київщина, Волинь, Житомирщина, Чернігівщина, Черкащина, Сумщина, Запоріжжя та Миколаївщина. Але, за словами міністра, всі ці області, окрім Волинської та Запорізької, скоро вийдуть із цієї зони.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, запоріжжя, карантин, коронавірус, Надзвичайні події
В тему

Останні матеріали