20 Грудня 2021
Новини

Волинь не виконує умови виходу із «червоної» зони, – МОЗ

Волинь не виконує умови виходу із «червоної» зони, – МОЗ

Лише 2 із 25 регіонів України не виконують умови виходу із червоного рівня епіднебезпеки. Це Волинська та Запорізька області.

Про це під час брифінгу щодо ситуації з поширенням COVID-19 на території України повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

"Сьогодні в Україні епідситуація значно краще, ніж в європейських країнах. Станом на зараз, лише 2 із 25 регіонів України не виконують умови виходу із червоного рівня епіднебезпеки. Це Волинська та Запорізька області. Решта 23 регіони або вже виведені із червоного рівня або будуть виведені найближчими днями рішенням комісії з питань техногенно-екологічної небезпеки та надзвичайних ситуацій", - констатував Ляшко.

Очільник МОЗ також зауважив, що цього року ситуація ще більш ускладнена тим, що в європейських країнах переважає циркуляції "Дельта" штаму, який і в Україні в жовтні-листопаді призвів до чергового і найбільшого спалаху хвороби. Крім того, загрожує і новий варіант "Омікрон".

"Нам загрожує і новий варіант "Омікрон", який виявлений вже в більш ніж 90 країнах світу, а можливі наслідки циркуляції та домінування якого поки ще невияснені", - сказав Ляшко. 

Зазначимо, за минулу добу (19 грудня) на Волині зареєстрували 170 випадків захворювання на COVID-19, двоє людей померли.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, карантин, Волинь
В тему