18 Грудня 2021
Новини

Зґвалтування школярки в Кривому Розі: слідчі втретє закрили справу проти вчителя

Зґвалтування школярки в Кривому Розі: слідчі втретє закрили справу проти вчителя
Правоохоронці не побачили злочину в діях вчителя хореографії, який, ймовірно, зґвалтував учениці з Кривого Рогу на шкільному випускному.

Про це повідомила адвокатка дівчини Тамара Бугаєць, - пише hromadske. Слідчі вже втретє закрили цю справу.

Факт закриття справи вона розцінює як «небажання слідчого розслідувати справу сексуального насильства щодо дитини». За словами адвокатки, слідчий вже втретє закрив кримінальну справу, зазначивши, що в діях людини, на яку вказує потерпіла, відсутній склад злочину. Тобто правоохоронці вважають, що не було ніякого зґвалтування дитини.

Бугаєць повідомила, що 17 грудня ввечері прокурор надав відповідь, що рішення слідчого є законним та обґрунтованим, підстав для його скасування немає.

У понеділок 20 грудня своє рішення скаже слідча суддя, яка буде розглядати скаргу адвокатки на постанову слідчого про закриття кримінальної справи.

«Досудовим розслідуванням я не задоволена, воно є не об'єктивним та упередженим, не розуміє, що таке захист прав людини, захист прав дитини, що таке Лансаротська конвенція та які позитивні зобов'язання має виконати держава. Супроводжувати таку справу не просто», — запевняє сторона захисту.

Журналісти звернулися з офіційним запитом до правоохоронців для з'ясування позиції слідства, відповідь очікуємо.

У кінці червня 2021 року учениця з Кривого Рогу розповіла, що днями на шкільному випускному її зґвалтував учитель. На події всі присутні вживали алкоголь, зокрема й потерпіла, а всі батьки та школярі згодом розійшлися територією, де святкували випускний. В один момент, за словами постраждалої, дівчину ззаду обійняв її вчитель хореографії.

Дівчина розповіла, що вчитель повів її до гримерки та зачинив двері на ключ, а вона навіть не встигла зорієнтуватися, що сталося. Дівчина погано пригадує, що конкретно відбувалося. Однак каже, що точно пам’ятає факт зґвалтування.

Про те, що сталося, дівчина розповіла брату. Мамі сказати боялася, бо вона має проблеми зі здоров'ям, однак згодом розповіла і їй. Брат переконав потерпілу звернутися до правоохоронців.

У поліції маму з донькою зустріли хіхіканням, за словами потерпілої. Розмова з правоохоронцями тривала три години. Дівчину детально розпитували, як відбувалося зґвалтування. Постраждала розповіла, що у поліції її слова сприймали так, ніби вона сама хотіла того, що сталося, а також не вірили, що дівчина була незаймана.

Осуду з боку поліціянтів, каже дівчина, поменшало лише після того, як вони поговорили з гінекологинею після огляду. Від лікарки вони дізналися про сліди зґвалтування і травми.

«Вчитель не заперечує факт сексу з ученицею. І слідство не запитує його, як це — у 29 років, маючи вагітну дружину, займатися сексом із 17-річною дівчиною», — повідомила народна депутатка від «Голосу» Інна Совсун, обізнана у справі.

Проти викладача відкрили кримінальну справу за статтею 152 (зґвалтування неповнолітньої особи). Йому загрожувало від 7 до 12 років позбавлення волі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кривий ріг, школярі, згвалтування, кримінал, суд
В тему