15 Грудня 2021
Новини

На Волині на трьох осіб відкрили «кримінал» за підробку COVID-сертифікатів

На Волині на трьох осіб відкрили «кримінал» за підробку COVID-сертифікатів

В «Устилузі» прикордонники виявили підроблені COVID-сертифікати в 46-річного волинянина, 21-річного жителя Житомирщини та 33-річного вінничанина.

Про це повідомляє поліція області.

Минулого тижня 46-річний волинянин та 21-річний житель Житомирщини під час проходження прикордонного контролю в пункті пропуску для міжнародного автомобільного сполучення «Устилуг» Волинської митниці Держмитслужби, з метою звільнення від обов’язку перебування на самоізоляції, надали працівникам Державної прикордонної служби України міжнародне свідоцтво про вакцинацію на своє ім’я із ознаками підробки.

За цими фактами дізнавачі Володимир-Волинського районного відділу поліції відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Свідоцтва вилучили та направили до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України для проведення експертизи.

Також під час розслідування кримінального провадження за фактом використання підробленого свідоцтва про вакцинацію встановлено, що 33-річний вінничанин виготовив завідомо підроблене міжнародне свідоцтво про вакцинацію на своє ім’я, вказавши в ньому завідомо недостовірні відомості про проведену вакцинацію. За цим фактом дізнавачі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків) Кримінального кодексу України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, Надзвичайні події, Волинь, кримінал
В тему