0 0000
Новини

Стверджує, що вона донька Сальвадора Далі і претендує на спадок

Стверджує, що вона донька Сальвадора Далі і претендує на спадок

Іспанія кипить від цієї новини. Якась дама, Пілар Абель Мартінес, за професією –ворожка, затіяла гучний скандал: запевняє, ніби вона дочка великого сюрреаліста Сальвадора Далі.

 

Більше того, 60-річна іспанка добилася від мадридського суду дозволу ексгумувати останки померлого в 1989 році художника! І все заради того, щоб порівняти ДНК живописця зі своєю і довести, що вона єдина дочка генія. Жінка розповідає: багато років тому Далі бував у будинку свого друга в містечку Кадакес, де її мати працювала служницею. Між ними виникла пристрасна любов, в результаті якої в 1956 році народилася Пілар. Нібито дівчинка з самого дитинства знала, чия вона дочка, але берегла почуття свого нерідного батька.

Вперше про те, що вона дочка Далі, жінка заявила ще в 2007 році. З її подачі був проведений тест ДНК, зразком для якого стали волосся і клітини шкіри з посмертної маски Далі. Підсумки експертизи були негативними: не родичі. Але дами це не збентежило. Вона заявила, що тільки ексгумація тіла може розставити в цій ситуації крапки над «i». І домоглася свого.

Пілар, яка все життя працювала прибиральницею, на пенсії раптом відкрила в собі екстрасенсорні здібності. Вона запевняє, що бачить долі людей, в тому числі і свою. А ще розповідає, що в дитинстві постійно стикалася з Далі.

– Все це схоже на поганий анекдот! – намагається охолодити запал новоявленої дочки журналіст, автор статей про Далі Альфредо Гарсія Рамос. – Художник просто не міг мати дітей. Він помер незайманим. Рамос багато років вивчав біографію майстра і стверджує, що творчість Далі була логічним продовженням такого ж сюрреалістичного життя майстра. Так, Далі був одружений з Оленою Дьяконовою, більш відомою як Гала. Це не заважало йому організовувати оргії – і не приймати в них участі. Більш того, вважається, що з дружиною у Далі ніколи не було сексу. Мовляв, художник все життя боявся інтимних зв'язків через психологічну травму, яку переніс у дитинстві. А значить, у генія не могло бути й дочки.

Тим часом на кону – нечуване багатство. Якщо суд визнає Пілар Мартінес дочкою великого сюрреаліста, вона зможе претендувати на його спадщину, яку оцінюють в 325 мільйонів євро. Правда, з огляду на непрості іспанські закони, навіть якщо це станеться, 60-річній ворожці доведеться довго судитися з міністерством фінансів, держадміністрацією і фондом «Гала – Сальвадор Далі», які зараз відповідають за спадок майстра.

А фонд Далі має намір оскаржити рішення мадридського суду. Багато іспанців підтримують це рішення, а саму ворожку вважають самозванкою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему