13 Грудня 2021
Новини

«Не зовсім дитяча забавка»: як підліток у Луцьку втікав від копів та збив людей на «зебрі»

«Не зовсім дитяча забавка»: як підліток у Луцьку втікав від копів та збив людей на «зебрі»

Водій взяв авто у вітчима.

Неповнолітній кермував автівкою, яка напередодні у Луцьку збила шістьох людей на пішохідному переході. Перед зіткненням машину переслідували патрульні, а підлітки, що перебували в авто, знімали відео під музику й навіть встигали його викладати у соцмережі.

Спальний район Луцька. Пішохідний перехід поруч із найбільшим у місті супермаркетом. Подію фіксують камери спостереження: автомобіль влітає у людей. Жінку з дитиною, кажуть очевидці, легковик проносить ще кілька метрів, після чого трощить дорожній знак.

Потерпілих шестеро: з-поміж них 5-річна дитина. В усіх численні забої і травми. Наважчі травми має 39-річна жінка. Вона перебуває в комі з черепно-мозковою травмою та множинним переломами.

Дорога тут жвава: чотири смуги руху. Завжди багато людей. Коли налетіла автівка, дорогу на "зелене" світло переходили кілька десятків пішоходів. Водій та його друзі намагалися утекти, але їх забрали до відділка поліції.

У поліції підтверджують, водію 16 років. Машину взяв без дозволу у вітчима. Патрульні ж почали переслідування, коли автомобіль перетнув подвійну суцільну і відмовився зупинятися на вимогу, повідомив на Facebook-сторінці перший заступник керівника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький. "Керманич не відреагував на вимогу поліцейських про зупинку та почав тікати. Ігнорування вимог про зупинку, грубе порушення ПДР, створення небезпеки інших учасників дорожнього руху. Така собі не зовсім дитяча забавка", - йдеться у його дописі.

Білошицький ділиться відео: твердить, що це знімали підлітки, коли тікали від патрульних. Під час погоні навіть встигали публікувати ролики в соцмережі. З поліційного віділлка усіх трьох відпустили після перевірки на алкоголь. Попередньо, хлопці були тверезі. Поліцейські затримали неповнолітнього керманича, який скоїв резонансну аварію. Нині він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. 

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 Кримінального Кодексу України. 16-річного керманича поміщено в ІТТ. Вирішується питання про оголошення йому підозри. За порушення правил дорожнього руху, яке спричинило тяжкі тілесні ушкодження, йому загрожує позбавлення волі від трьох до восьми років.

Встановлено, що водій і його пасажири навчаються на 1 курсі Луцького вищого професійного училища, є місцевими жителями. Сім’ї і винуватця, і неповнолітніх пасажирів на обліках служби у справах дітей не перебувають.

Слідство в цій справі триває: поліцейські встановлюють обставини, за яких неповнолітній хлопець сів за кермо.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дтп, діти, поліція
В тему

Останні матеріали