5 Грудня 2021
Новини

Перша держава без суші: де у світі може з’явитися

Перша держава без суші: де у світі може з’явитися

Незабаром на карті світу може з’явитися перша держава, яка не має власної території. Точніше, юридично територія залишиться, але без жодного клаптика суші.

Міністр закордонних справ острівної держави Тувалу (в Океанії) Саймон Кофе розповів, що через глобальне потепління влада розглядає найгірший варіант розвитку подій — територія буде затоплена світовим океаном і виявиться непридатною для життя.

За словами С.Кофе, якщо це станеться, Тувалу стане першою у світі державою, яка переїде через кліматичні катаклізми. Близько 5000 мешканців вже імігрували до Нової Зеландії, а це приблизно 50% усього населення.

У країні вже розпочали підготовку до подібної ситуації — влада прагне врегулювати питання з позиції міжнародного права. Зокрема, знайти можливість юридично зберегти визнання Тувалу як держави навіть якщо вона втратить територію.

Також обговорюються технології, за допомогою яких можна створити «цифрову націю». Як один із заходів планують оцифрувати всі процеси, щоб жителі могли отримувати послуги онлайн.

Раніше С.Кофе записав звернення для кліматичного саміту ООН, стоячи по коліна у воді.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, водойми, вода
В тему

Останні матеріали