4 Грудня 2021
Новини

У Берліні заборонили танцювати у нічних клубах: назвали причину

У Берліні заборонили танцювати у нічних клубах: назвали причину

У Берліні на новорічно-різдвяні свята заборонили танцювати в нічних клубах та інших закритих приміщеннях. Таке рішення було прийнято  через різке зростання кількості заражень коронавірусом.

Відповідну ухвалу було опубліковано 3 грудня на сайті уряду столиці Німеччини.

Повністю клуби поки що закриті не будуть через юридичні нюанси. На федеральному рівні влада домовилася закривати клуби за середнього рівня захворюваності на коронавірус за тиждень на понад 350 осіб. Проте обговорення цієї поправки ще триває.

Ресторани та паби теж поки що можуть бути відкритими, але з урахуванням нових правил розміщення. Вони також мають скоротити кількість столиків. Різдвяні ярмарки працюватимуть, але відвідувати їх зможуть лише щеплені чи перехворілі. Носіння масок для відвідувачів там буде обов'язковим.

Також запроваджуються й інші обмежувальні заходи: так, відвідувати держустанови в Берліні зможуть лише вакциновані, перехворілі або люди зі свіжим негативним тестом ПЛР.

Масковий режим у громадському транспорті тепер також поширюється на перони залізничного транспорту та причали поромів. Максимальна кількість відвідувачів для заходів на свіжому повітрі – 1 тис. осіб, у приміщеннях – 200 осіб.

Нові обмеження набирають чинності від 8 грудня і діятимуть щонайменше до 2 січня 2022 року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, німеччина, коронавірус
В тему