3 Грудня 2021
Новини

Як у Києві облаштують новорічні локації: буде найбільший вертеп у Європі

Як у Києві облаштують новорічні локації: буде найбільший вертеп у Європі

У Києві святкове ярмаркове містечко на Софійській площі та Володимирському проїзді працюватиме до 16 січня.

А головну ялинку запалять 19 грудня. Також у Київській міській держадміністрації зазначають, що новорічно-різдвяна локація запрацює і у Маріїнському парку біля естради Міського саду.

Тему локації на Софійській площі присвятять Різдвяній дивоночі, коли народився Ісус Христос.

У  КМДА зазначають, що основу головної ялинки країни оздоблять у вигляді традиційного вертепу. Тому навколо ялинки будуть фігури Ісуса, Матері Божої, святого Йосипа, пастухів, царів, янголів та колядників.

До слова, планують, аби цей вертеп був найбільшим у Європі. Новорічне дерево прикрашатимуть 10 тисяч прикрас – іграшки червоного та золотого кольорів.

Навколо новорічного дерева розмістять розважальні локації: фотозони, дитячі іграшки, майстерню, музей новорічних прикрас та сцену для виступів. Там же відвідувачів зустрічатимуть яскраві комети, які мають символізувати різдвяні зірки.

В ярмаркове містечко можна буде потрапити через чотири святкові арки із чотирма люстрами, а довкола пам'ятника Богдану Хмельницькому обладнають ковзанку.

"На Володимирському проїзді працюватимуть ярмарок, що буде прикрашений ілюмінацією, та зона фудкорту, традиційна концепція якої дещо змінена, враховуючи виклики сьогодення. Їжу готуватимуть у стилі "стріт-фуд": бутерброди та снеки, які зручно взяти і відійти, зберігаючи соціальну дистанцію", – резюмували у КМДА.

Нагадаємо, у Києві для мешканців та гостей міста будуть доступні 14 новорічних локацій. Їх відкриють 16 грудня. Для створення цих місць залучать приватний бізнес. Крім того, у кожному районі встановлять свою ялинку. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, свято, зима, Різдво
В тему

Останні матеріали