2 Грудня 2021
Новини

В Україну заборонять в'їзд для іноземців з країн, де зафіксували штам «Омікрон»

В Україну заборонять в'їзд для іноземців з країн, де зафіксували штам «Омікрон»
В Україну з 3 грудня заборонять в'їзд іноземців з країн, де циркулює штам коронавірусу «Омікрон».

Про це інформують у МОЗ.

В'їзд заборонять з Південно-Африканської Республіки, Ботсвани, Зімбабве, Намібії, Лесото, Есватіні, Мозамбіку та Малаві.

Потрапити в Україні зможуть лише такі іноземці та люди без громадянства, що постійно або тимчасово проживають на території України; подружжя або діти громадян України; працівники іноземних дипломатичних представництв та консульських установ, представництв міжнародних організацій, акредитованих в Україні, та члени їхніх сімей; інші категорії людей за погодженням з Міністерством закордонних справ.

До слова, українці, які повернуться з вищеперерахованих країн, відбуватимуть 14 днів обов'язкової самоізоляції. Це стосується всіх наших громадян, які були у цих державах упродовж 7 днів за останні два тижні до в'їзду. Наявність вакцинації, негативного тесту чи сертифікату про одужання не є підставою для непроходження самоізоляції.

У МОЗ нагадали, що Міністерство закордонних справ закликало українців утриматись від поїздок до країн, де циркулює «Омікрон».

Нагадаємо, «Омікрон» вперше виявили у зразках, зібраних 11 листопада в Ботсвані та 14 листопада у ПАР. Відтоді цей штам також підтвердили у Бельгії, Гонконгу, Ізраїлі, Німеччині, Великій Британії, Італії, Нідерландах, Австралії. У Чехії та Австрії також повідомляли про підозру на зараження цим штамом.

Наразі відомо, що цей варіант коронавірусу має 32 мутації, деякі з яких викликають занепокоєння. Попередні дані свідчать про підвищений ризик повторного зараження людини, яка вже перехворіла на COVID-19.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, коронавірус, Надзвичайні події, Світ
В тему