2 Грудня 2021
Новини

Видавали медичні товари за благодійну допомогу: на Волині затримали контрабанду

Видавали медичні товари за благодійну допомогу: на Волині затримали контрабанду

Завдяки ефективній співпраці фахівців із напрямків внутрішньої безпеки та боротьби з митними правопорушеннями на Волинській митниці упередили незаконне ввезення товарів медичного призначення під виглядом гуманітарної допомоги.

Зокрема, ними задокументована та припинена спроба переміщення через пункт пропуску Ягодин широкого асортименту медичного інструментарію, наборів, апаратів, тестових систем, розчинів тощо. Перелік затриманого товару складається з близько сотні найменувань загальною вартістю майже 400 тисяч гривень, - повідомили в преслужбі митниці.

Його, разом з благодійною допомогою, призначеною реципієнтам із Львівщини, завантажили у Швейцарії. Відповідно до товаросупровідних документів, серед яких – дарчий лист благодійного об’єднання, в Україну мали ввезти 64 пакети гуманітарної допомоги вагою 12,5 тонн.

Проте у ході повного митного огляду з перерахунком вмісту вантажівки з’ясувалося, що пакетів у ній майже вдвічі більше – 111 штук.

На часі «надмір» гуманітарної допомоги затримано. Відповідно до ст. 483 Митного кодексу, товар підлягає конфіскації, а за спробу переміщення карають штрафом у повному обсязі його вартості. Взаємодія між профільними управліннями Волинській митниці – триватиме далі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: митниця, Волинь, Фото
В тему