1 Грудня 2021
Новини

Президент анонсував економічний паспорт українця

Президент анонсував економічний паспорт українця

Зеленський зауважив, що завдяки "економічному паспорту українця" діти після 18 років зможуть використати гроші для здобуття освіти саме в нашій країні.

"Економічний паспорт українця" може незабаром з'явитися в державі. Президент Володимир Зеленський до 10 грудня внесе до Верховної Ради відповідний законопроєкт.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час виступу у Раді 1 грудня.

За його словами, завдяки цьому законопроєкту діти, народжені в Україні, отримають власні рахунки, які будуть поповнюватися від коштів, отриманих від користування та видобутку українськими надрами. Витратити ці гроші українські діти зможуть після досягнення повноліття на освіту в Україні чи купівлі власного житла.

"До 10 грудня цього року вперше за всю історію нашої незалежності я вношу законопроєкт про "економічний паспорт українця". Згідно з ним, всі кошти, плата за використання наших українських надр накопичуватиметься на персональних рахунках дітей-громадян України. Після досягнення повноліття наші діти зможуть використати ці гроші для отримання освіти саме в Україні чи купівлі власного житла. Наші олігархи стануть інвесторами наших дітей", - сказав глава держави.

Зазначимо, що про "економічний паспорт українця" йшлося ще у передвиборчій програмі нинішнього президента України Володимира Зеленського. Передбачалося, що кожен українець, народжений після 1 січня 2021 року, зможе накопичувати на своєму рахунку частину від реалізації державою природніх благ. А надалі після досягнення громадянами повноліття, вони зможуть перераховувати кошти на особисті рахунки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
В тему