0 0000
Новини

Бандерштат-2017 на власні очі. ФОТО

Бандерштат-2017 на власні очі. ФОТО

Спекотно, гамірно та драйвово пройшов-пролетів, відспівав-відтанцював фестиваль  Бандерштат-2017.

 

Людям, закоханим в українську музику, та тим, що всім серцем віддані українському духу, які прийшли на фест, не завадило ні пекуче сонце, ні висока температура, аби насолодитись Бандерштатом.  До речі, ведучі фесту Вікторія Жуковська та Мяч Дредбол жартували, що якщо на інших фестивалях вони шаманили, аби не було дощу, то тепер будуть звертатися до богів за малесеньким дощиком. А поки радили обливатись водою та не вживати спиртного.

А розпочинався фестиваль для кожного із відвідувачів своєрідним випробуванням – понтонним мостом через Стир. Як зауважували організатори, пройти його у стані сп'яніння майже неможливо. Нагадуємо, що Бандерштат  – це був повністю безалкогольний фест. На вході вас обшукували досвідчені охоронці, а волонтери, якщо помітили б, що ви прийшли у стані алкогольного сп'яніння,  могли навіть як крайній метод, зірвати браслет, який дає доступ, та вивести за межі фесту. Професійність охоронців на вході вже встигли перевірити на собі кілька людей, які хотіли пронести і пиво , і вино,  і енергетики.

А поки гурти на трьох сценах налаштовувались та проводили репетиції, відвідувачів фесту чекали на гутірках.  Інтерв’ю з цікавими та неординарними людьми, які читали лекції, відповідали на питання ви зможете прочитати в газеті "Твій вибір" та журналі "Твій стиль".

А десь із 15.30 кожного дня розпочинався головний драйв фесту: на Тихій, Урбан та Головній сценах виступали різноманітні гурти. Зважаючи на те, що кожному із цих гуртів підспівували прихильники, ці гурти знають та люблять.

Окрім суперової музики, можна було постріляти з лука, покачати м'язи на тренажерах, розібрати та зібрати зброю, пограти у футбол, придбати різноманітні вироби українських майстрів.

Різноманітною та справді смачною була і кухня фесту: супи, грильовані овочі та риба, шашлики, бургери, вареники, плов, картопля, салати, піца. Так, на фесті було чим поласувати. Щодо цін, то вони були до волі демократичні: на 80-100 грн на одну людину можна було наїстись, ще й напитись...квасу, мохіто, лимонаду чи кави!)))

Три дні пролетіли, мов не було. Та ще довгенько у памяті зринатимуть слова: "То ми - хлопці з Бандерштадту, Ходимо до церкви, шануємо батьків, Ніхто та'як ми не вміє фест гуляти, Поки сурми не заграли, барабан не забив" (Брати Гадюкіни).

 

Ірина Белоцька

Фото: Дмитро Белоцький та Ольга Теслюк

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему