27 Листопада 2021
Новини

У Києві ультраправі влаштували погром у барі: є постраждалі

У Києві ультраправі влаштували погром у барі: є постраждалі

У Києві в барі "Хвильовий" ультраправі розбили вікна та зі сльозогінним газом напали на охоронців.

Це сталося ввечері 26 листопада на вулиці Верхній Вал, 18 на Подолі, - повідомили у Telegram-акаунті закладу.

Зазначають, що нападників було 15, вони забризкали охорону з балончиків, а також застосували телескопічні кийки. При цьому з вуст зловмисників лунали образливі висловлювання.

Інцидент стався приблизно о 18:40 та тривав декілька хвилин. До закладу підійшли троє невідомих і напали на двох охоронців зі сльозогінним газом. Потім до воріт підбігли ще 12 людей та забігли у двір бару. 

За словами адміністрації закладу, охоронців били по спині та руках телескопічними кийками і не давали їм зайти у бар, щоб захистити його від погрому. 

У момент нападу в барі знаходилося близько 15 гостей, троє ді-джеїв з Німеччини та троє членів персоналу. Барменам вдалося зачинити двері на ключ, але зловмисники почали їх виламувати. Вхід охороняли самі відвідувачі, щоб дебошири не змогли прорватися всередину.

Скляні двері та вікна були розбиті, через них у приміщення закинули балони зі сльозогінним газом. Частина людей у барі сховалася в інших кімнатах, а решта продовжувала тримати оборону.

Погромники також встигли зламати меблі всередині та на терасі "HVLV" та обмалювати стіни. Після цього вони втекли у бік клубів К41 та Closer, передає "Бабель". Повідомляється, що серед нападників були хлопці у балаклавах, масках та спортивних костюмах.

Одна з відвідувачок також розповіла, що нападники кричали «Смерть ЛГБТ», «Смерть п*дорам», «ЛГБТ-шна п*тушарня повинна здохнути».

Згодом на місце події прибули працівники охоронної фірми та поліцейські.

Нападники також залишили візитівки із рекламою організації під назвою Centuria. На їхньому сайті вказано, що «це група організованої української молоді, яка стоїть на світоглядних засадах Української державності та Європейської традиції».

Натомість організація Centuria заперечила свою причетність до нападу. «Такі наліпки ми дійсно використовуємо як елемент реклами, тому їх отримати може кожен охочий», — розповіли в організації.

На місце НП викликали охоронну службу та правоохоронців. За кілька годин стало відомо, що 10 нападників були затримані, їх доправили до відділення поліції. Правоохоронці також відкрили кримінальну справу за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України. Вони запевняють, що вже розпочали проводити слідчі дії, зокрема опитують свідків.

До слова, що це вже не перший напад на "HVLV". Попередній подібний інцидент у закладі стався 6 листопада. Тоді до бару прийшли близько 150 людей, вони кидали димові шашки та петарди, блокували входи та розмалювали стіни будівлі. Після цього невідомі ще кілька разів навідувалися туди та заважали роботі бару.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, бійка, кримінал
В тему