26 Листопада 2021
Новини

«Бурба не мав розповідати»: що Зеленський сказав про справу «Вагнергейту»

«Бурба не мав розповідати»: що Зеленський сказав про справу «Вагнергейту»
Володимир Зеленський вважає, що ексголова Головного управління розвідки Міноборони Василь Бурба не мав розповідати про операцію щодо «вагнерівців». 

Тому, на думку президента, Бурба - «бізнесмен», який заробляв на отриманій інформації. Про це Зеленський сказав на пресмарафоні, - пише hromadske.

За словами Зеленського, він знав усі деталі: коли та з ким їдуть наші розвідники.

«Ніхто не може нічого акцептувати без рішення Верховного головнокомандувача», - сказав Зеленський.

Президент заявив, що під час обговорення операції проговорювався можливий варіант захоплення літака бойовиками ПВК «Вагнер», на що йому нібито відповів Бурба: «Навіть краще, ми звинуватимо у цьому інших».

Зеленський наполягає, що Україну «втягували» в операцію щодо вагнерівців, а через непродумані деталі міг виникнути міжнародний скандал.

Окрім того, Зеленський наголосив, що у голови Офісу президента немає повноважень керувати розвідкою, а всі його розпорядження - письмові. Однак він не уточнив, чи справді Єрмак давав укази перенести операцію від імені Зеленського.

Президент заявив, що хотів звільнити Бурбу, «через те, що розвідники не дуже гарно про нього говорили». Зокрема, Зеленський заявив, що ексголова розвідки керував блокуванням транспортом на Майдані, але попередня влада вирішила його зберегти.

Зеленський також підкреслив, що Бурба - «СБУ-шник, а не розвідник».

«Паралельно з резиденцією, де тимчасово живу я, проживав Бурба. Відремонтував за 11 мільйонів. Він бізнесмен, але це ж розвідка, це не Бесарабка. Всім відомо, що він займався таким бізнесом: він отримував ту чи іншу інформацію і на цьому заробляв гроші», - сказав Зеленський.

Він також заявив, що Бурба хотів зберегти своє місце, а тому приніс «оперативну інформацію» про коронавірус.

«Тоді Бурба приніс оперативну інформацію щодо ковіду, хто придумав формулу вірусу і вакцини. Він сказав і назвав країну. Він запропонував мені передати цю інформацію РФ або Китаю. Це була операція "Бурба". Операція, впевнений, від товариша "Пєті"», - каже президент.

Зеленський заявив, що Бурба пропонував йому передати інформацію про нібито розповсюдження коронавірусу та навіть публічно про це сказати. Але після того як документи передали медикам, вони відповіли що там «нуль» корисної інформації.

«Ну ви ж розумієте, що ми не ідіоти... Не знаю, ким він нас вважав, але у цей момент стало все остаточно зрозуміло», - каже Зеленський.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський
В тему