13 Листопада 2021
Новини

Чи піде у відставку після операції патріарх Варфоломій

Чи піде у відставку після операції патріарх Варфоломій

У США настоятелю Константинопольської православної церкви, 81-річному вселенському патріарху Варфоломію  провели стентування судин. Проте він не збирається йти у відставку, незважаючи на стан здоров'я.

На зустрічі з ієрархами престолу в Стамбулі (Туреччина) Варфоломій прокоментував, чи обійматиме високу посаду далі.

Його слова опублікувала пресслужба Константинопольської патріархії на офіційному сайті.

Зазначається, що на заході церковники подарували патріарху квіти та солодощі, вітали його з нагоди повернення з Америки, побажали здоров'я та довгих років на чолі церкви.

"Патріарх висловив своїм братам і соратникам-архієреям глибоку вдячність за виявлені ними повагу, любов і підтримку і при цьому спростував чутки про те, що він має намір піти з престолу за станом здоров'я", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що про госпіталізацію Варфоломія стало відомо 3 листопада. Через кілька днів його виписали з лікарні Mount Sinai у Нью-Йорку. Там йому провели ангіограму (дослідження кровоносних судин) та встановили стент.

Окрім того, 24 жовтня церковник потрапив до лікарні у Лос-Анджелесі. Йому різко стало зле дорогою до храму. У Грецькій православній архієпархії тоді заявили, що причиною госпіталізації були стомлюваність і хронічна слабкість організму.

Через день – 25 жовтня – патріарха Константинопольського виписали, а лікарі закликали Варфоломія скоротити кількість поїздок.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, сша, церква
В тему