12 Листопада 2021
Новини

У школі на Волині 15 дітей отруїлися перцевим газом

У школі на Волині 15 дітей отруїлися перцевим газом

У Маневичах у школі №1 15 школярів надихалися перцевого газу та потрапили до лікарні.

Зазначають, що розбризкали отруйну речовину з балончика двоє 9-класників у порожньому класі, - інформує поліція області.

Після цього в приміщенні з’явився відчутний сторонній запах. 

Школярі вирішили провітрити клас та відчинили вікна та двері у класі. Через це речовина поширилася на коридор, повз який проходили інші учні.

Усіх дітей, які поскаржилися на погане самопочуття, госпіталізували до місцевої лікарні. Завідувач центральної оперативної диспетчерської швидкої на Волині Станіслав Лінік розповів Суспільному, що отруєння перцевим газом зафіксували у 15 учнів.

За його словами, зі школи госпіталізували 15 дітей, потім ще виїжджали до двох дітей додому. 

"Хворі були госпіталізовані з алергічними проявами, але основне – це отруєння перцевим балончиком, немедикаментозне отруєння", – зазначив медик.

Директор Маневицької багатопрофільної лікарні Олег Бегаль додав, що госпіталізованим дітям від 11 до 13 років. Їх оглянули черговий лікар, педіатр і реаніматолог.

"Десятьох дітей після надання допомоги, зокрема протиалергічних препаратів, відпустили додому, а ще п'ятьох залишили під наглядом у лікарні", – зазначив директор медзакладу.

За словами Олега Бегаля, частина дітей скаржилася на загальну слабкість, запаморочення, сльозотечу та пирхоту в горлі.

"П'ятеро дівчат, у яких зранку були скарги на важкість дихання та пирхоту в горлі, ми залишили під наглядом на день. Також їх оглянув лор та окуліст. Скарг у пацієнток уже немає", – додав директор лікарні.

За інформацією поліції області, наразі триває перевірка, після проведення якої визначать міру відповідальності для підлітків, які вчинили правопорушення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: маневичі, Волинь, отруєння, школа
В тему