11 Листопада 2021
Новини

Не раби: в Чернівецькій області батько відмовився віддавати 4 дітей до школи

Не раби: в Чернівецькій області батько відмовився віддавати 4 дітей до школи

На Буковині суд оштрафував батька чотирьох дітей на 850 гривень за те, що він відмовився віддавати їх до школи.

За словами чоловіка він не хоче, аби був "негативний вплив на їхній розвиток", а також додав, що вірить не в соціальні, а природні закони, і не хоче, щоб його діти були рабами. Про це 24 канал з посиланням на реєстр судових рішень.

Як йдеться у постанові суду від 8 листопада, батько Дмитро Поп’юк розповів, що разом із дружиною дає дітям "сімейну освіту". 

Чоловік на судовому засіданні повідомив, що веде спосіб життя, наближений до природного, та вбачає у соціумі негативний вплив на розвиток і виховання своїх дітей.

Тому через це він у цьому навчальному році відмовився від освітніх послуг, які його діти могли отримувати в місцевому навчальному закладі.

На запитання судді, чому діти Поп’юка не відвідують школу, відповідач дав таку відповідь: "Мої діти мають повний вибір. Вони – не раби. Вони нікому нічого не повинні".

Дружина Дмитра на судовому засіданні додала, що, коли їхній старший син був у десятому класі, його побили під час шкільної перерви. "Ніхто не відповідає за життя твоїх дітей в школі", – додала вона.

У суді йому повідомили, що він як батько дітей, зобов’язаний забезпечити їх освітою.

Вони отримують сімейну освіту. А це вище, ніж освіта соціальна. Я відмовився від школи. Я свідомо написав заяву – "відмовляюся від соціального навчального впливу на формування свідомості моїх дітей", – відповів чоловік.

Дмитро Поп’юк також розповів про свій спосіб життя, який полягає у діалозі з природою. За його словами, він визнає лише "природний закон життя, який не має права переступати ніхто".

Путильський районний суд визнав Дмитра Поп’юка винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею №184 – “невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей”.

На чоловіка накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 850 гривень. Також відповідача повинен сплатити судовий збір у розмірі 454 гривень. Батько ще може оскаржити постанову в апеляційному порядку упродовж десяти днів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: чернівці, школа, діти, суд
В тему

Останні матеріали

^ Наверх