11 Листопада 2021
Новини

На Волині хочуть швидше вийти з «червоної» зони: що для цього роблять

На Волині хочуть швидше вийти з «червоної» зони: що для цього роблять

У лікарнях Волині збільшують кількість ліжок з киснем, щоб швидше вийти з "червоної зони".

Але мешканців області все ж закликають дотримуватися карантинних норм та вакцинуватися, - пише ІА "Волинські новини".

Заступниця голови ОДА Людмила Тимощук під час брифінгу у Волинській ОДА нагадала, що з 8 листопада Волинь - у червоній зоні.

За її словами, станом на 11 листопада рівень захворюваності не знизився.

«На сьогодні ми маємо 694 нових випадки. На стаціонарному лікуванні знаходяться 1511 пацієнтів – це дещо менше, ніж вчора. Є позитивна динаміка щодо виписаних та тих, які потрапили в лікарню. Учора в лікарню потрапили 105 пацієнтів з коронавірусом, виписалося – 140. На жаль, померло 16 людей. Ми знову ж таки збільшили кількість ліжок, аби пришвидшити вихід із червоної зони. Коли зменшиться рівень захворюваності – ми легко вийдемо з червоної зони. Але потрібно дотримуватися карантинних обмежень та вакцинуватися», – сказала посадовиця.

Проте Тимощук наголосила, що вакцинальна кампанія в регіоні активізувалася. Зокрема, протягом останніх днів відбувається до дев’яти тисяч щеплень за добу, а вчора вакцинувалися 8 тисяч 751 осіб. Нині на Волині зроблено 400 тисяч 370 щеплень, першою дозою щеплено – 29,2%, завершили щеплення 18,5% дорослого населення.

Як зазначила, протипоказання для щеплення є абсолютні та тимчасові. Єдиний абсолютний показник – анафілактичні реакції на щеплення. Серед тимчасових – температура, післяопераційний стан, після променевої терапії імуносупресія.

«Людям, які мають протипоказання до вакцинації, видається довідка 028-1/о. Також довідка видається тим, хто перехворів. Вона буде діяти 90 днів, в цей період можна не вакцинуватися», – підсумувала посадовиця.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, коронавірус, Надзвичайні події, лікарня
В тему