3 Листопада 2021
Новини

Через хитрощі з митним контролем фірма може втратити 6,8 тонни вантажу

Через хитрощі з митним контролем фірма може втратити 6,8 тонни вантажу

На митному посту Ягодин вкотре викрили протиправні наміри товариства з обмеженою відповідальністю з Дніпра, яке намагалося приховати від митного контролю товару на майже 2,3 млн грн.

Тепер власники "меблів для магазинів, моніторів, світильників, виробів з металів, скла, пластмас та дзеркал" можуть втратити увесь вантаж загальною вагою 6,8 тонн, - повідомили у пресслужбі митниці.

Ще й штраф у повному розмірі його вартості накладуть. Адже саме така санкція передбачена ч. 1 ст. 483 Митного Кодексу України, за якою волинські митники склали відповідний протокол та направили його до суду.

Ними встановлено, що згадані меблі, які використовуються для облаштування торговельних центрів, були придбані київською компанією у німецькому Франфуркті. Ціна товару, відповідно до міжнародних товарно-транспортних накладних - майже 75 тисяч євро.

Натомість до митного оформлення перевізник подав документи, де відправниками та отримувачами значились зовсім інші юридичні особи, а вартість меблів оцінена у 31 тисячу євро. Тобто, була зменшена більш, ніж удвічі, для спотворення митної вартості та уникнення сплати митних платежів у повному обсязі. Увесь вантаж тимчасово, до остаточного рішення суду у справі, вилучений на склад митниці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, митниця, Фото
В тему