8 Листопада 2020
Новини

Ексначальник Держгеокадастру Волині Володимир Боярчук знову програв суд про поновлення

Ексначальник Держгеокадастру Волині Володимир Боярчук знову програв суд про поновлення

Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові відмовився поновити на посаді звільненого у квітні начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Володимира Боярчука.

Про це йдеться у постанові суду від 2 листопада.

Нагадаємо, 20 квітня цього року тодішнього начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Володимира Боярчука звільнили із займаної посади. Не погодившись, чоловік оскаржив своє звільнення у суді, вимагаючи поновити його на посаді, оскільки, мовляв, на момент звільнення перебував на лікарняному.

Суд першої інстанції у позові відмовив. Суддя Волинського окружного адміністративного суду Руслан Денисюк у рішенні від 20 липня 2021 вказав, що порушень чинного законодавства при звільненні Боярчука з посади не було.

Однак, Володимир Боярчук оскаржив це рішення в апеляційному порядку до Восьмого апеляційного адміністративного суду. Він вимагав визнати звільнення з посади незаконним, поновити його на посаді та виплатити компенсацію за час вимушеного прогулу.

Своєю чергою, відповідачі – Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру та ГУ Держгеокадастру у Волинській області – вважали апеляційну скаргу необґрунтованою і такою, що не підлягає до задоволення. Вони наголосили, що суд першої інстанції правильно застосував норми матеріального та процесуального законодавства та ухвалив законне і справедливе судове рішення.

Зрештою, апеляційна інстанція задовольнила позовні вимоги лише частково.

Суд скасував рішення першої інстанції та прийняв нову постанову. Фактично, апеляційна інстанція лише змінила дату звільнення Боярчука з посади начальника Головного управління Держгеокадастру Волині з 20 квітня 2021 року на 1 травня 2021 року.

В задоволенні решти позовних вимог суд відмовив.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, суд, земля
В тему

Останні матеріали