3 Листопада 2021
Новини

Бойовики зосередили 90-тисячні війська біля кордону з Україною

Бойовики зосередили 90-тисячні війська біля кордону з Україною

З початку листопада біля держкордону України з РФ і на тимчасово окупованих територіях бойовики зосередили угруповання військ, загальна чисельність яких сягає близько 90 тисяч осіб.

Про це інформує Міноборони України, яке відстежує ситуацію, що склалася на Донбасі.

До складу цього угрупування входять війська 8-ї, 20-ї армій Південного та Західного військових округів, а також сили та засоби Чорноморського флоту РФ.

Крім того, біля нашого кордону базуються окремі з’єднання та частини 4-ї,6-ї армій військово-повітряних сил та протиповітряної оборони повітряно-космічних сил РФ. На тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей розгорнуті та діють два армійські корпуси російських окупаційних військ.

Протягом другого півріччя 2021року поблизу кордону України командування збройними силами Росії провело серію широкомасштабних командно-штабних навчань. До них залучали війська Південного та Західного військових округів, а також окремі частини та підрозділи 41-ї армії Центрального військового округу та повітряно-десантних військ збройних сил РФ. Після завершення зазначених заходів оперативної та бойової підготовки частини та підрозділи 41-ї армії залишились у європейській частині Росії, зокрема, у районі населеного пункту Єльня, що у Смоленській області, на відстані близько двохсот шістдесяти кілометрів від державного кордону з Україною.

Слід зазначити, що РФ періодично вдається до практики перекидання та накопичення військових підрозділів з метою підтримання напруги в регіоні та політичного тиску на сусідні держави.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донбас, війна на сході україни, росія, збройні сили україни, міністерство оборони, оос
В тему

Останні матеріали