30 Жовтня 2021
Новини

Погода в Україні в листопаді 2021: похолодання будуть йти із Сибіру

Погода в Україні в листопаді 2021: похолодання будуть йти із Сибіру

Територія  України найближчим часом потрапить під вплив сибірських морозів.

Як розповіла в інтерв'ю "Апостроф" кліматологиня, завідувачка відділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова, напрямок холодних мас у нашій півкулі змінився. І якщо ті раніше насувалися на нашу країну із північного заходу, зараз холодне повітря рухається до нас із Сибіру.

Фахівчиня зазначила, що в атмосфері зараз відбувається досить рідкісне явище, а саме над північною півкулею утворився циркумполярний вихор, хоча, за її словами, такі частіше з'являються над південною півкулею. Саме він привів у рух холодні маси повітря Сибіру і спрямував їх, зокрема, до нас.

Мартазінова пояснила, що на шляху вихору стоять гори Тянь-Шань, які впливають на траєкторію руху. Він же, зіткнувшись із перешкодою, спрямовує холодне повітря до Європейської частини континенту, зокрема в Україну.

Фахівчиня підкреслила, що чекати на прихід цих холодних мас залишилося зовсім недовго.

Виходячи з викладеного, кліматологиня попередила, що вже перші числа листопада будуть досить холодними. Водночас вона зазначила, що листопад буде "багатий" і на "відлигу". Так, за її прогнозами, відразу після морозного початку листопад потішить нас теплом.

"Якщо на початку місяця буде близько 0 градусів, а вночі близько 5 градусів морозу, то в середині листопада температури доходитимуть до 14-15 градусів тепла", – зазначила кліматологиня.

Хоча, як уточнила експертка, під кінець місяця в Україну прийдуть справжні зимові морози.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, прогноз погоди, погода
В тему

Останні матеріали