28 Жовтня 2021
Новини

Пострілів було щонайменше шість: подробиці вбивства активіста «Правого сектора» в Сумах

Пострілів було щонайменше шість: подробиці вбивства активіста «Правого сектора» в Сумах

Олександра Іваніну розстріляли на очах у дружини.

У Сумах розслідують вбивство громадського активіста. 29-річного Олександра Іваніну застрелили біля під’їзду його будинку. Це сталося близько 21:00 на очах в цивільної дружини.

Пара приїхала додому на машині. Щойно Олександр вийшов – пролунали постріли. Ймовірно, нападник чекав біля під'їзду будинку. Олександр Іваніна – один із лідерів Сумського "Правого сектора". У день вбивства він виступав на сесії міськради проти підвищення вартості проїзду у маршрутках, зокрема, обіцяв маршрутникам неспокійне життя – зупиняти переповнені маршрутки і викликати поліцію. До того боровся з корупцією, контрабандою, нелегальною міграцією. За даними друзів загиблого, пострілів було щонайменше шість.

"Вони під’їхали на автівці. Дружина була за кермом, він сидів поруч, вийшов із машини і поліз у багажник за речами. Поруч сидів чоловік, який погнався за ним і почав стріляти. І от там, власне, біля під’їзду вже було завершено. Наші версії – це могла бути як помста із кримінально-політично-правоохоронного світу, скажемо так. Бо саме Олександр прискіпливо займався багатьма проблемами, але одна – що стосується контрабанди й нелегальної міграції", – каже очільник обласного осередку "Правого сектора" Сергій Супрун.

У поліції поки що нічого не коментують. Відомо, що за фактом убивства відкрили кримінальне провадження. А на виїздах із Сум чергують наряди поліції для перехоплення стрільця.

"На місці події працює слідчо-оперативна гнрупа, експерти, з’ясовуєм всі обставини події. Попередньо – чоловік загинув від вогнепального поранення", – розповів речник поліції Сумської області Володимир Крупецьких.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вбивство, поліція, суми
В тему