27 Жовтня 2021
Новини

СБУшники катували іноземця й викрали в нього більше 2 млн грн

СБУшники катували іноземця й викрали в нього більше 2 млн грн

Трьох співробітників СБУ підозрюють у викраденні та катуванні іноземця.

У жовтні 2020 року підозрювані незаконно затримали громадянина іншої країни, який виявився працівником IT-сфери, та вимагали у нього $200 тис, - інформують у ДБР.

Чоловіка "затримали" за нібито вчинення злочину у Росії. Його мовбито розшукували правоохоронні органи РФ. Аби чоловік віддав гроші

Щоб іноземець швидше віддав гроші, співробітники СБУ били його та залякували. До всього ж вони незаконно проникли до житла потерпілого та обікрали його.

Оскільки працівник IT-сфери не мав цієї суми, то віддав СБУшникам 7,5 біткоїнів, що у грошовому еквівалентні становило 2,1 млн грн. Співробітники СБУ підробили документи щодо часу та обставин затримання іноземця і передали його органам Нацполіції.

У серпні 2021 року працівників СБУ відсторонили від роботи, посадивши під домашній арешт. Але через неналежну поведінку одного з підозрюваних йому змінили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Співробітникам СБУ повідомили про підозру за статтями насильницького зникнення, крадіжки, поєднаної з проникненням у житло, грабежі, вимаганні та перевищенні влади працівником правоохоронного органу. Їх можуть позбавити волі на термін до 12 років з конфіскацією майна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сбу, кримінал
В тему

Останні матеріали