24 Жовтня 2021
Новини

Або плати, або вмирай: в реанімаціях Одеси «продають» місця пацієнтам із COVID-19

Або плати, або вмирай: в реанімаціях Одеси «продають» місця пацієнтам із COVID-19

В Одесі через велику кількість хворих на COVID-19 ситуація в реанімаціях Одеси вже тривалий час критична.

Для хворих не вистачає кисню, а для пацієнтів з не COVID-19 – місць. Місцеві медіа повідомляють, що важким хворим на інфекцію пропонують заплатити значну суму за місце в реанімації.

Про це пише Одесса INFO.

Водночас назву лікарні не повідомляють з етичних причин.

"Схема працює так: лікарі дають завищену статистику і "притримують" кілька ліжок у відділенні для особливо платоспроможних хворих", – мовиться у повідомленні.

Також кажуть, що бувають випадки, коли родичі пропонують непогані гроші за госпіталізацію, але медики відмовляють. Коли місць фізично немає, відключати від кисню хворого, звичайно, ніхто не буде.

При цьому пацієнтів з Одеси возять в обласні лікарні: у Чорноморськ, Біляївку, Роздільну, Овідіополь. Однак і там останні кілька днів місць ледве вистачає.

"Вчора Біляївка приймала. А в основному ніхто вже не приймає. Ось їх катають туди сюди. І з сатурацією, і критичних не беруть", – розповів співрозмовник видання.

"Для бабусі не знайшлося місця"

Цю інформацію підтвердила і волонтерка, голова благодійного фонду "Корпорація монстрів" Катерина Ножевнікова на своїй сторінці у фейсбуці. Вона написала, що волонтери не змогли знайти місця в стаціонарі для 86-річної бабусі з низькою сатурацією.

Водночас іншого важкого пацієнта помістили у лікарню за 100 доларів. За її словами, за місце в реанімації їй також пропонували заплатити 1 тисячу доларів. "Знаю, що люди платили і більше", – додала Ножевнікова.

«Якщо у вас немає 100 доларів ви приречені потрапити в стаціонар в принципі», – сказала вона.

"Вчора (мовиться про 20 жовтня) за місце в реанімації пропонували мені 1 тисячу доларів. На моє запитання "ви пропонуєте відключити кого то, та покласти вашого родича? Ви розумієте, що місць реанімаційних немає і там вже в відділеннях чергу з тих, хто лежить в терапіях і чекає", дівчина гірко розплакалася і сказала, що хоче врятувати маму", – написала волонтерка.

Колапс в одеських лікарнях

Нещодавно Катерина Ножевнікова в ефірі 24 каналу розповідала, що зараз у Одесі лікарні переповнені COVID-пацієнтами, через що погіршується якість лікування всіх інших.

Через наповненість лікарень пацієнтами з COVID-19 22 жовтня, відкрили ще 2 відділення на 80 і 100 ліжок, але їх зайняли хворі вже до вечора. Майже всі важкі хворі – невакциновані.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, одеса, коронавірус, смерть
В тему