22 Жовтня 2021
Новини

У двір будинку заступника голови Офісу президента кинули коктейль Молотова

У двір будинку заступника голови Офісу президента кинули коктейль Молотова

У Києві затримали чоловіка, який кинув в будинок заступника керівника ОПУ коктейль Молотова.

Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

Сьогодні близько 4:00 в Дарницькому районі Києва затримали чоловіка, який кинув пляшку з легкозаймистою сумішшю у двір будинку заступника голови Офісу президента, відповідального за напрямок європейської інтеграції.

За даними джерел «Української правди», йдеться про будинок заступника глави ОПУ Ігоря Жовкви.

Встановлено, що зловмисник – 25-річний чоловік без постійного місця роботи та проживання, родом із селища Косарі Черкаської області.

За його словами, на одному з сайтів оголошень про роботу він знайшов повідомлення про замовлення на підпал будинку невідомої йому особи. З його слів, адресу потерпілого та вказівки від замовника він отримував через месенджер «Telegram». Йому обіцяли заплатили 4 тисячі доларів після того, як інформація про напад на будинок посадовця з’явиться у ЗМІ. Мотиви замовника йому не відомі.

Наразі оперативники працюють над встановленням особи замовника злочину. Правова кваліфікація події – ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (Умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу).

Зловмисник затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення підозри затриманому.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: поліція, пожежа, київ
В тему