21 Жовтня 2021
Новини

У Тернопільській області від COVID померла 3-місячна дитина

У Тернопільській області від COVID померла 3-місячна дитина

На Тернопільщині від коронавірусу померла дитина, якій було 2 місяці і 29 днів.

Про це розповів епідеміолог обласного центру контролю хвороб Володимир Паничев, - пише "Суспільне".

Він зазначив, що діагноз підтвердили посмертно. За його словами, при розтині трупа немовляти судмедексперт запідозрив, що це коронавірус, тому відібрали матеріали і лабораторно підтвердили COVID-19. Епідеміологи з Кременця зараз проводять розслідування, щоб з’ясувати можливе джерело інфекції, додав медик.

Відомо, що дитина померла не у лікарні, а вдома, адже лікарі бригади швидкої Кременецького району тільки констатували смерть.

Також зазначають, що лікувати немовля мала би первинна ланка медицини в Кременецькому районі. 

Однак директор Кременецького районного центру первинної медико-санітарної допомоги Віталій Корнійчук повідомив, що батьки до них не зверталися. Але 14 жовтня батьки зверталися у приймальне відділення Кременецької районної лікарні.

"Вони дійсно були в нас. Черговий педіатр оглянула дитину, зауважень не було серйозних, порадила міряти температуру три рази і звернутися наступного дня до їхнього сімейного лікаря, щоб сімейний призначив відповідні ліки. Первинна ланка медицини повинна здійснювати нагляд за маленькими дітьми до року. Чому це не зробили, не знаю", – розповів головний лікар установи Павло Кісіль.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: тернопіль, смерть, коронавірус, немовля
В тему

Останні матеріали