21 Жовтня 2021
Новини

Треш і бардак: лучанка про те, як з дитиною здавала тест на коронавірус

Треш і бардак: лучанка про те, як з дитиною здавала тест на коронавірус

Лучанка Ольга Максимяк витратила декілька діб, аби в неї та сина взяли зразки для ПЛР-тесту.

Про це та який шлях їй довелося пройти вона написала 20 жовтня в Facebook.

t1.ua публікує її допис в повному обсязі:

Сьогодні пів дня намагалася дозвонитися до своєї сімейної лікарки, аби дізнатися результати ПЛР-тесту.

Обслуговуюся я в амбулаторії, що на вул. Гордіюк у Луцьку. Пішки мені сюди йти максимум 10 хвилин.

У понеділок о 8 ранку я дивом дозвонилася до своєї лікарки, розповіла, що і я, і дитина погано себе почуваємо, що немає ні смаку, ні нюху і хочу здати тест. На що почула, що сьогодні на сьогодні здати тест не можна, бо списки на аналізи вже подано у п’ятницю(!). Мені сказали набрати о 14.00, щоб записати на тест на вівторок.

14 год. 10 хв. – я знову набираю лікарку. Мені кажуть, що записати на здачу тесту на вівторок не можуть, бо, мовляв, вже набрано 10 чоловік (!). Я не витримую і починаю захищати свої права. Мене запитують: «А що ви працююча?»… Лише після того, коли я сказала, що здійснюю публічну діяльність, на тест мене таки записали.

Здати дитині тест в амбулаторії не можна. Бо для цього треба їхати у дитячу поліклініку. І от питання: а нащо тоді якісь електронні реєстри? Чому здати тести у приватних лабораторіях можна і дітям, і дорослим одночасно, а у державних - ні? І чому нормальна система діагностики досі не налагоджена за 1,5 року пандемії?

Мій треш не завершився. Тому що сьогодні близько 14 години я так і не дізналася свого результату, а після 15 год лікарка просто до вечора не брала трубку і не відписала на вайбер. І які препарати приймати проконсультувала сестра-лікарка нашої колежанки з Жіночого руху, яка, до слова, взагалі працює в іншій області.

Про цю ситуацію я написала і у свою сторіс. У приват мені вже надіслали контакти лікарів, з якими можна укласти нову декларацію. І от що цікаво, що мої знайомі також обслуговувалися раніше в цій же амбулаторії.

Моя логіка цього бардаку не може зрозуміти. Бо, як на мене, у цьому всьому раціональне зерно годі шукати. Єдине, що лишається, так це дякувати, що форма перебігу захворювання легка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, луцьк, коронавірус, медицина
В тему