18 Жовтня 2021
Новини

На Черкащині під колеса потяга потрапила дитина, яка йшла в навушниках: вона у важкому стані

На Черкащині під колеса потяга потрапила дитина, яка йшла в навушниках: вона у важкому стані

У Смілі на вулиці Богдана Хмельницького 9-класниця переходила в навушниках залізничну колію.

Через це вона не чула попереджувальних сигналів, - розповіла речниця обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ірина Назарок.

18 жовтня о 7:38 медикам надійшов виклик про те, що дитина перебуває без свідомості. Лікарі негайно прибули на місце події та надали допомогу. 

Зрештою школярку у стані коми з важкими травмами доправили до клініки. За попередніми даними, у неї діагностували відкриту черепно-мозкову травму, перелом кісток черепа, забій головного мозку та переломи обох передпліч. 

В «Укрзалізниці» наголошують, що пішоходам потрібно переходити залізничну колію тільки у встановлених місцях — пішохідних мостах, переходах, тунелях, переїздах тощо

Де їх немає, колію потрібно переходити у місцях, обладнаних спеціальними настилами, біля яких встановлені вказівки «Перехід через колію».

Перед наближенням до колії треба переконатися у відсутності потяга поруч. На залізниці потрібно уважно стежити за звуковими та світловими сигналами. 

Пішоходам заборонено ходити по залізничній колії, а також переходити та перебігати через неї перед поїздом, до якого менш як 400 метрів. 

На електрифікованих лініях не можна підійматися на опори, а також торкатись до металевих проводів заземлення, які ідуть від опори до рейки. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: черкаси, потяги, аварія, дтп
В тему