15 Жовтня 2021
Новини

В окупованому Криму українцеві дали 12 років ув'язнення за шпигунство

В окупованому Криму українцеві дали 12 років ув'язнення за шпигунство

Так званий "суд" відправив 61-річного чоловіка з хронічними серцево-судинними захворюваннями до колонії суворого режиму.

В окупованому Криму 61-річного українця Костянтина Ширінга засудили за сфабрикованою справою до 12 років позбавлення волі. Окупанти звинуватили його у шпигунстві.

Ширінг просив про виправдання. Мовляв, його обмовили і скинули на нього всю провину, повідомляє адвокат. Однак так званий "суд" відправив чоловіка з хронічними серцево-судинними захворюваннями до колонії суворого режиму. Засідання відбувалося відбувалося закритому режимі. Захисник розповів, що має намір подавати апеляцію.

Що це за справа

15 квітня 2020 року ФСБ Росії заявила про затримання в окупованому Криму "української розвідувально-диверсійної групи" у складі російської військовослужбовиці Тетяни Кузьменко і Костянтина Ширінга. Начебто, Кузьменко надавала Ширінгу секретну інформацію про російські війська на території окупованого півострова, а він, своєю чергою, передавав ці дані Міноборони України. Затримані, звичайно, називають ці обвинувачення надуманими, а справу сфабрикованою.

Тетяні Кузьменко окупанти призначили 8 років позбавлення волі. Але ув’язнення перенесли на два роки, поки її дитина не досягне 14 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: суд, крим, сепаратисти
В тему