14 Жовтня 2021
Новини

Через волинський кордон намагалися перевезти німецьку скрипку 20-тих років

Через волинський кордон намагалися перевезти німецьку скрипку 20-тих років

На митному посту «Устилуг» Волинської митниці виявили музичний інструмент німецьких майстрів виготовлений в 20-тих роках минулого століття.

Про це повідомляє пресслужба Волинської митниці.

Прямуючи з України в Республіку Польща, в зону митного контролю митного поста «Устилуг» Волинської митниці заїхав автомобіль марки «Honda Accord» під керуванням громадянина України. При перетині митного кордону України, водієм було обрану спрощену форму митного контролю «зелений коридор».

В результаті проведення повного митного огляду вищевказаного транспортного засобу в салоні автомобіля було виявлено чорний футляр в якому знаходився смичковий музичний інструмент.
На вимогу працівників Волинської митниці власницею було надано паспорт на музичний інструмент відповідно якого скрипка датувалась 1920-1930 роками та створена німецькими майстрами, про що свідчив напис на його корпусі «Heinrich Lessler Fecit Manuheim Arno 19 H+K».

Відповідно до висновку експертів, даний музичний інструмент підпадає під перелік культурних цінностей, для вивезення якого за межі території України необхідно було здійснити процедуру декларування в установленому законодавством порядку.

Таким чином,громадянка України порушила порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю, тобто намагався перемістити через митний кордон України товари, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено законодавством України.

Працівниками Волинської митниці складено протокол про порушення митних правил за ознаками статті 471 Митного кодексу України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: контрабанда, митниця, Волинь
В тему