11 Жовтня 2021
Новини

Напад на «Схеми»в «Укрексімбанку»: Мецгера відправили під нічний домашній арешт

Напад на «Схеми»в «Укрексімбанку»: Мецгера відправили під нічний домашній арешт
Відстороненого директора «Укрексімбанку» Євгена Мецгера Голосіївський райсуд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт через напад на журналістів «Схем».

Про це йшлося на засіданні суду 11 жовтня.

Суд обрав саме нічний домашній арешт, тобто Мецгер не може покидати місце проживання з 22 вечора до 6 ранку.

Раніше під нічний домашній арешт суд відправив іншого підозрюваного у цій справі — директора департаменту інформаційної політики банку Володимира Пікалова.

Термін дії запобіжних заходів для обох підозрюваних — до 5 грудня. Рішення суду вони можуть оскаржити в Київському апеляційному суді.

Нагадаємо, у «Схемах» повідомили, що 4 жовтня на журналістів напали під час зйомки інтерв'ю з головою правління банку Євгеном Мецгером, оскільки йому «не сподобалося одне з питань». Журналісти відзначили, що на них напали охоронці, які забрали карти пам’яті, видаливши записане відео. Охорона відібрала техніку і пішла на годину, залишивши журналістів у компанії Мецгера, директора департаменту інформаційної політики Володимира Пікалова та ще одного співробітника банку. Журналіст Кирило Овсяний записав на диктофон те, що відбувається, а після інциденту викликав поліцію, заявивши про перешкоджання журналістській діяльності. Поліція почала кримінальну справу, а наглядова рада — перевірку.

В «Укрексімбанку» заявили, що журналіст Кирило Овсяний ставив запитання, яких не було в переданому пресслужбі переліку, а також, що в його діях «були ознаки протиправного заволодіння інформацією з обмеженим доступом (банківською таємницею)».

Міністр фінансів Сергій Марченко відзначив що неприємно здивований нападом на журналістів.

Увечері 5 жовтня журналісти програми Схеми опублікували відео нападу, яке вдалося відновити після видалення працівниками Укрексімбанку. Зокрема, на відео зафіксовано, як Мецгер дає вказівку забрати у журналістів техніку, «забрати касети» і «вичистити все це гівно». Також на відео показано момент нападу на оператора Олександра Мазура.

Офіс президента вранці 6 жовтня виступив за відсторонення голови Укрексімбанку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: журналісти, напад, суд
В тему