11 Жовтня 2021
Новини

У Києві в закинутій будівлі знайшли немовля

У Києві в закинутій будівлі знайшли немовля

У Києві мешканка Голосіївського району повідомила поліцейським, що у занедбаному приміщенні, що на вулиці Академіка Заболотного, виявили 4-місячну дівчинку у візочку, з якою були два чоловіки та жінка напідпитку.

Про це інформують у поліції Києва.

Оперативний черговий негайно зорієнтував на виклик наряд патрульної поліції та ювенальних поліцейських. Дитина замість ліжечка спала у дитячому візочку. Матері запропонували тимчасовий притулок для подальшого пошуку іншого житла, але вона відмовилася. 

За словами інспектора Лілії Кордяк, приміщення, де оселилася мати з малечею, не можна назвати місцем проживання.

"Ми пропонували жінці тимчасовий притулок із належними умовами, аби вона могла знайти собі житло чи повернутися до родичів в Одеську область, але жінка категорично відмовилась", - розповіла Кордяк.

Правоохоронці викликали "швидку" і повідомили про подію співробітникам районної служби у справах дітей та сім’ї, аби вилучити дівчинку, оглянути її та помістити до лікарні. Наразі дівчинка знаходиться у закладі охорони здоров’я. Зі слів лікарів, її життю та здоров’ю нічого не загрожує.

На матір правоохоронці склали протокол за ч. 2 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення – невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей.

"Аби забрати 4-місячну дитину, мати повинна покращити умови проживання. Якщо цього не відбудеться, служба у справах дітей та сім’ї прийматиме відповідне до закону рішення", - додала капітан поліції Лілія Кордяк.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, кримінал, діти, поліція
В тему