6 Жовтня 2021
Новини

В Італії священик витратив 117 000 доларів церкви на наркотики

В Італії священик витратив 117 000 доларів церкви на наркотики
Франческо Спаньєзі

Італійський священик Франческо Спаньєзі шокував громадськість зізнанням в тому, що кошти, зібрані з пастви, витрачав на наркотики для гей-вечірок.

Про це повідомляє Insider.

Кілька місяців тому бухгалтер парафії, в якій служив Спаньєзі, виявив, що той без попередження зняв велику суму з банківського рахунку. У відповідь місцевий єпископ заборонив отцю користуватися церковними грошима. Після цього Спаньєзі почав збирати пожертви у парафіян – нібито для допомоги малозабезпеченим сім’ям.

Поліція ж почала розслідування проти отця, коли виявила, що його співмешканець завіз із Нідерландів гамма-оксимасляну кислоту – наркотик, який злочинці часто використовують для зґвалтувань.

Розслідування показало, що священник і його співмешканець були зареєстровані на сайтах знайомств, через які запрошували учасників на гей-вечірки, а кошти, які священнослужитель зняв з рахунку церкви, він витратив на наркотики для цих вечірок. Обох чоловіків арештували, але поки звинувачень їм не висунули.

Італійське видання La Nazione пише, що Спаньєзі користувався пошаною серед вірян. Тепер парафія подала два позови, щоб відсудити втрачені гроші.

В інтерв’ю Corriere della Sera Спаньєзі свою вину визнав, але заявив, що крав гроші парафії через кокаїнову залежність, в яку втрапив. Він попросив у парафіян вибачення і заявив, що поверне всі кошти і для цього продасть усе, що має, включно з будинком. Також, за словами Спаньєзі, на одній із гей-вечірок він інфікувався ВІЛ, але вживає ліки, щоб не передати вірус іншим.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: італія, Світ, наркотики
В тему