4 Жовтня 2021
Новини

В Україні дві області можуть перейти в «червону» зону

В Україні дві області можуть перейти в «червону» зону

На Харківщині та у Львові готуються до того, що не зможуть уникнути потрапляння у червону зону карантину.

Уже 5 жовтня Харківська область може перейти в червону зону, адже другий день поспіль тут перевищені три епідеміологічних показника, - розповіла директор обласного центру контролю і профілактики хвороб Любов Махота.

За її словами, на Харківщині коефіцієнт наразі складає 21,4% при максимальних 20%, а рівень госпіталізації перевищено на майже 10% - 68,8% при критичних 60%.

Також тут майже заповнені шість опорних ковід-лікарень. До госпітальної бази з лікування COVID-19 входять 18 медичних закладів Харківської області. Ще два нині перебувають на розгляді. На 4 жовтня шість з 18 медзакладів регіону майже заповнені пацієнтами з COVID.

Директор Департаменту охорони здоров’я Максим Хаустов називає ситуацію дуже напруженою та складною.

Для переходу в червону зону карантину потрібно, щоб хоча б два показника були перевищені два дні поспіль. Тому, якщо завтра ситуація з коронавірусом в області не покращиться, то будуть розглядати питання про посилення карантинних обмежень.

У Львові влада також готова до запровадження «червоної» зони карантину. Мер Андрій Садовий зазначає, що їм не уникнути червоної зони. Він вважає, що за декілька днів питання буде стояти жорсткіше, бо є ріст захворюваності.

За його словами, за кількістю людей, які мають позитивний ПЛР-результат, динаміка негативна, також є велике завантаження по лікарнях. Станом на ранок в лікарні швидкої допомоги було 372 людей госпіталізовано. За останню добу було госпіталізовано 35 людей, а не виписано нікого. Така динаміка зберігається останні два дні.

До слова, у Львові відкривають 8 лікарню для прийому хворих на COVID.

За словами Садового, у важкому стані перебувають люди, що раніше не хворіли на коронавірус, а також ті, хто не робив щеплення від COVID-19. Тим часом у Львові всі школи міста вийшли на вакцинацію понад 80% персоналу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: львів, харків, карантин, коронавірус, Надзвичайні події
В тему