1 Жовтня 2021
Новини

Опублікували відео з бойовиком, який здався ЗСУ

Опублікували відео з бойовиком, який здався ЗСУ

СБУ оприлюднила відео допиту 23-річного бойовика «ЛНР», який здався українським військовим. 

Хлопець є колишнім мешканцем Попасної, - інформують у СБУ.

У 2014 році він виїхав на тимчасово окуповану територію разом з батьком, який був учасником збройних формувань РФ. Після того, як хлопець досяг повноліття у 2016 році, уклав контракт із так званою "6 отдельного мотострелкового казачьего полка имени атамана Платова народной милиции ЛНР".

Він проходив "службу" на різних посадах та брав участь у збройному опорі підрозділам сил АТО/ООС.

На відео він розповідає про підрозділ, за яким був закріплений, називає позивні своїх "командирів" та розповідає, що до позицій сил ООС пробирався більше години попри загрозу підірватися на міні. За свідченнями затриманого, він має паспорт громадянина РФ, українського ж документа не має, бо на момент початку російської агресії мав 15 років.

За його хлопця, він розчарувався в ідеях терористичної організації та вирішив повернутися у рідне місто. Іншого варіанту, як втекти під час чергування у нього не було.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) ККУ. Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: збройні сили україни, сбу, Відео T1.ua
В тему