29 Вересня 2021
Новини

У Євросоюзі пропонують скасувати безвіз для України через зловживання

У Євросоюзі пропонують скасувати безвіз для України через зловживання

У ЄС занепокоєні зловживанням безвізового режиму громадянами країн Західних Балкан та України, Грузії, Молдови.

Тому окремі держави Євросоюзу підняли питання можливості скасування безвізу для цих країн, - пише УП.

Про це йдеться у внутрішньому документі ЄС. Його датують 27 вересня.

Держави-члени ЄС обговорять це питання 13 жовтня. Роздратування Брюсселя викликало незаконне проживання громадян Албанії, Молдови, України та Сербії та необґрунтовані запити про надання притулку, що поступали від громадян Грузії. Бельгію підтримали Німеччина, Франція та Італія.

Такі дії можуть призвести до повторного введення віз.

У документі Німеччина згадує Молдову як особливо серйозний випадок, з 429% зростанням, якщо порівнювати періоди з червня по серпень 2019 року та з червня по серпень 2021 року. Також Берлін «ображений» на Грузію і Україну. Франція згадує проблеми, викликані громадянами Албанії, Грузії та Сербії. Бельгія ж стривожена збільшенням клопотань про надання притулку з Молдови цьогоріч.

Чехія заявила, що нещодавно зросли необґрунтовані клопотання про надання притулку від громадян Грузії, Молдови та України.

Нагадаємо, оприлюднений у серпні звіт Єврокомісії стверджував, що загалом Україна виконує умови візової лібералізації, але в звіті вказали, що в країні є проблеми з антикорупцією, протидією відмиванню грошей і боротьбою з організованою злочинністю.

Механізм призупинення безвізу містить п’ять причин для таких дій — чотири з них стосуються міграції, а п’ята — відкат у проведенні реформ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: євросоюз, бельгія, Україна, безвіз
В тему