18 Вересня 2021
Новини

Чи потрапить Луцьк та Волинська область у «червону зону»

Чи потрапить Луцьк та Волинська область у «червону зону»

На Волині за минулу добу зареєстрували 209 випадків захворювання на COVID-19, одна людина померла.

Усього станом на 18 вересня в області зареєстрували 63 984 випадки. 61 450 осіб одужали (за останню добу – 35).

Про це пише ІА Волинські новини.

Летальні випадки – 1218 (за останню добу – 1: Луцький район – 1). Методом ПЛР всього обстежили 281 995 осіб, за останню добу – 952 особи.

Так, в Луцькій громаді цього тижня за день виявляли від 10 до 30 випадків інфікування. Станом на п’ятницю в Луцьку є 229 вільних ліжок з доступом до кисню.

Луцький міський голова Ігор Поліщук зазначає: ситуація наразі непроста, але й не критична.

 «Цього тижня з’явилася інформація, що Волинь може потрапити до червоної зони. Зазначу, що документ, який визначає потрапляння тієї чи тієї області в червону зону, називається «Індикатор визначення рівня епідемічної небезпеки» і затверджений постановою Кабінету Міністрів №1236. Тут є різні параметри, – наголосив мер. – До них належать і рівень захворюваності, і коефіцієнт виявлення випадків інфікування, і охоплення тестуванням, і рівень госпіталізації, і його динаміка, і завантаженість ліжок з киснем».

З його слів, у Волинській області фактично було перевищено лише один показник – динаміку рівня госпіталізації. Зокрема це було 14 вересня. Однак уже 15 вересня цей показник був у нормі та становив 47,8%, а 16 вересня – 43,6%. «При збереженні нормального показника динаміки рівня госпіталізації, тобто на рівні менш як 50% судячи з тих статистичних даних, які є у вільному доступі, немає підстав говорити про те, що наша область може потрапити в червону зону. Однак бачимо, що ситуація змінюється дуже швидко. Утім будемо сподіватися, що і червона, і помаранчева зона нас мине й нам не доведеться відчувати неприємності, пов’язані з карантинними обмеженнями», – зауважив міський голова.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, коронавірус, ігор поліщук
В тему