14 Вересня 2021
Новини

Ґвалтував школярку: що відомо про обвинуваченого, який втік із зали суду в Луцьку

Ґвалтував школярку: що відомо про обвинуваченого, який втік із зали суду в Луцьку

На Волині та загалом в Україні майже добу шукають підсудного, який 13 вересня втік з зали Луцького міськрайонного суду.

Речниця Нацполіції області Ольга Бузулук розповіла "Суспільному", що орієнтування на втікача передали міграційній службі та прикордонникам.

Підсудного звати Сергій Плотніков, йому 37 років. Є уродженцем села Зарудчі колишнього Камінь-Каширського району. Одружений та має сина. Зріст підсудного – 170 см. Худорлявої статури, короткострижений. Розмовляє російською або суржиком. Був одягнений в чорний спортивний костюм з капюшоном.

За словами речниці, в 2016 році його обвинуватили у викраденні 11-класниці та зґвалтуванні. Тоді він вивіз школярку в ліс, де і зґвалтував її. Після цього чоловік погрожував розправою працівнику поліції. Ольга Бузулук додає, що Плотнікову оголосили підозру в крадіжці з проникненням, яке він здійснив разом зі спільниками.

Нині слідчим відомо, що дружина втікача неодноразово жалілася правоохоронцям на домашнє насильство.

«Він довго переховувався від судових органів. Його вдалося затримати в травні цього року. З 21 травня і до 10 вересня він перебував у Луцькому СІЗО», – додає Бузулук.

10 вересня Любешівський районний суд змінив обвинуваченому у зґвалтуванні міру запобіжного заходу і відпустив його під домашній арешт. Зі слів речниці Нацполіції, 13 вересня суддя Луцького міськрайонного суду знову змінив запобіжний захід підсудному на тримання під вартою. Як розповіла речниця поліції, оскільки судді не попередили правоохоронців та судову охорону про зміну запобіжного заходу, тому підсудний зміг втекти. Це сталося 13 вересня орієнтовно о 14:20.

Правоохоронці відкрили "кримінал" за ст.393 ККУ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, суд, кримінал
В тему

Останні матеріали