13 Вересня 2021
Новини

Лукашенко планує розмістити на кордоні з Україною зенітні ракетні комплекси

Лукашенко планує розмістити на кордоні з Україною зенітні ракетні комплекси
Олександр Лукашенко планує розмістити на кордоні з Україною зенітні ракетні комплекси С-400, які закуплять у Росії.

Про це повідомляє «Єврорадіо».

Білорусь хоче закупити озброєння на понад 1 мільярд доларів. У межах угоди країна може отримати й зенітні ракетні комплекси С-400.

Лукашенко повідомив, що Білорусь уже перекрила комплексами С-300 західний кордон, але хоче зробити це і в південному напрямку. 

«Нас починають з півдня підігрівати. Ми повинні готуватися – 1200 кілометрів кордону з Україною, тому нам доведеться закривати і цей периметр. Йдеться про те, що С-400 нам будуть потрібні», — сказав Лукашенко. 

С-400 — російська зенітно-ракетна система великого і середнього радіуса дії. Вона забезпечує оборону об'єктів від нападу з повітря та здатна вражати повітряні цілі на відстані до 400 кілометрів і висоті до 30 кілометрів. При цьому мінімальна дальність ураження становить 2 км.

Нагадаємо, 9 вересня Лукашенко їздив до Москви на зустріч з лідером Росії Володимиром Путіним. Політики обговорили 28 програм щодо уніфікації законодавства двох країн, побудову єдиних фінансових та енергетичних ринків, промислової та сільськогосподарської політики тощо. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: олександр лукашенко, білорусь
В тему