10 Вересня 2021
Новини

В Україні, ймовірно, не введуть «жовту» зону з 13 вересня

В Україні, ймовірно, не введуть «жовту» зону з 13 вересня

У МОЗ повідомили, що, найімовірніше, з 13 вересня, як планували раніше, Україна не перейде у «жовту» зону карантину.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, що ще потрібно ухвалити зміни до адаптивного карантину, - пише «Інтерфакс-Україна».

Ляшко додав, що в Україні перевищені показники, за якими області переходять у «жовту» зону, але поки карантин не посилюватимуть.

До слова, МОЗ змінило певні обмеження для «жовтої» та «червоної» зон, які стосуються змін роботи закладів освіти, громадського харчування тощо.

«Ми вирішили, що жовтий рівень ми введемо після того, як запропоновані Міністерством охорони здоров'я зміни будуть схвалені урядом», — сказав Ляшко.

Він розповів, що упродовж тижня міністерство узгоджувало зміни з іншими відомствами, наразі юридичні правки розглядає Мін'юст. Після того, як Міністерство юстиції надасть свій висновок, МОЗ звернеться до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням скликати позачергове засідання уряду. Зазвичай планові засідання відбуваються у середу, тобто наступне заплановане на 15 вересня.

Ляшко пояснив, що зміни до постанови про адаптивний карантин набудуть чинності через сім днів після ухвалення. Лише тоді комісія з надзвичайних ситуацій матиме підстави оголосити «жовту» зону.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, карантин, коронавірус, Надзвичайні події
В тему