9 Вересня 2021
Новини

На Дніпропетровщині в трудовому рабстві тримали більше 100 безпритульних

На Дніпропетровщині в трудовому рабстві тримали більше 100 безпритульних
У Києві, Дніпрі та Одесі безпритульних людей вербували й відвозили на Дніпропетровщину працювати на фермі.

Але потім їх силоміць утримували на фермі в трудовому рабстві, - інформує прокуратура Києва.

Організатори шукали людей на залізничних вокзалах вищезгаданих міст. Безпритульним пропонували роботу, пов’язану з вирощуванням та збором сільськогосподарської продукції, та зарплату від 3000 до 4000 грн на місяць, а також безкоштовне житло і триразове харчування.

Проте потім безпритульних розселяли в напівзруйнованих будинках і відбирали у потерпілих мобільні телефони та паспорти. Щодня їх змушували працювати по 12-16 годин у виробничо-складських приміщеннях агрофірми або на полях для збору сезонного урожаю. 

Зарплату потерпілим не виплачували, а харчували 2-3 рази на добу їжею сумнівної якості та алкоголем. Також біля будинків, де їх поселили, наглядали так звані бригадири, які контролювали підйом та роботу, обмежували їх у пересуванні після повернення з робіт і принижували.

Якщо жертви намагалися втекти, то до них застосовували силу.

8 вересня правоохоронці провели 18 обшуків, зокрема за адресами агропідприємства, у будинках, де утримували людей, а також в автомобілях фігурантів. Вони вилучили чернетки, гроші, банківські картки, телефони, ноутбуки, паспорти тощо.

На території агропідприємства у трудовому рабстві перебували 120 осіб. Їх визволили. 17 із них уже звернулися до правоохоронців із заявами про вчинення щодо них злочину.

5 фігурантів затримали. Наразі відкрили "кримінал" за ч. 2 ст. 149 ККУ (торгівля людьми). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна або без неї.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, дніпро, одеса, кримінал
В тему

Останні матеріали