7 Вересня 2021
Новини

На Черкащині хасиди розпалили багаття на балконі, аби посмажити барана

На Черкащині хасиди розпалили багаття на балконі, аби посмажити барана

В Умані хасиди до Нового року Рош ха-Шана розклали вогонь на балконі, аби посмажити барана до свята.

У місто на святкування прибуло близько 29 тисяч паломників, - інформують в поліції області.

Правоохоронці зазначають, що ситуація в місті є стабільною, вони стежать за дотриманням карантинних обмежень і реагують на конфліктні ситуації.

Вони ж розповіли, що рятувальники напередодні загасили вогонь на балконі 6 поверху. З порушниками провели бесіду. Також в поліції розповідають, що за час святкування Рош ха-Шана в Умані до них надійшло 38 повідомлень про порушення громадського порядку. 

За цей час склали 6 адміністративних протоколів і порушили три кримінальні справи за фактами підробки документів про проходження ПЛР-тестів на коронавірусну інфекцію, надання підроблених водійських прав і збуту на території міста біт, електрошокерів та колючо-ріжучих предметів.

А міські служби розповіли, що працюють "на знос", скільки хасиди залишають "гори" сміття.

Відомо, що цього року в МВС очікують прибуття в Умань близько 50 тисяч хасидів. Вони щорічно здійснюють паломництво в місто на єврейський Новий рік, щоб відзначити це свято і помолитися на могилі засновника брацлавського хасидизму рабі Нахмана, який жив в XVIII-XIX століттях. Минулого року через посиленя противокоронавірусних заходів не всі бажаючі паломники змогли потрапити в Умань на Рош ха-Шана.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: черкаси, хасиди
В тему

Останні матеріали