1 Вересня 2021
Новини

Українці під лавиною у Грузії: нові деталі

Українці під лавиною у Грузії: нові деталі
У Грузії на горі Казбек під снігову лавину потрапила група альпіністів, серед яких були три українці.

Найбільше постраждала 23-річна Марина, в якою був перелом руки. Близнюки Марко та Левко, які разом з нею сходили на гору, зараз перебувають у лікарні поруч з дівчиною, - повідомила мати постраждалої альпіністки Юлія Будишевська.

Сходження лавини сталося близько 9-10 ранку. У той день відпочивальники мали вільний час та вирішили піднятися на гору. За словами жінки, вони раніше ходили в гори в Україні та не передбачали, що могли потрапити у таку ситуацію.

Марко і Левко потрапили під лавину, але повністю сніг засипав лише Марину. Витягати її з-під снігу почав Марко. Мати дівчини розповідає, що та була вже синьою.

«Потім до них підбігли українці, поляки, які були неподалік і теж сходили на гору. Вони дали їй гарячого чаю, щоб вона трохи відігрілася», - розповідає Юлія.

Першим до альпіністів прилетів російський гелікоптер, від якого вони відмовилися. Потім на допомогу прилетів грузинський гелікоптер, за який треба було заплатити.

Дівчину доставили в лікарню, де її оглянули. Через сходження лавини вона отримала перелом руки. Рентген показав, що зламана кістка заходить на іншу, їй наклали гіпс. До того ж у дівчини опухла нога. 

Відомо, що українці треба робити операцію, але квитки додому у них лише на завтра. Зв'язок з ними зараз поганий.

«Я просила, щоб їм поміняли квитки і відправили їх додому раніше, але їм ніхто не може допомогти. Мені треба завтра самій до літака викликати швидку, щоб її забрали одразу в лікарню», - каже Юлія. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: грузія, українці
В тему