27 Серпня 2021
Новини

Число жертв терактів в Кабулі перевищила 100: хто загинув

Число жертв терактів в Кабулі перевищила 100: хто загинув

Число жертв вибухів в аеропорту Кабула перевищила 100 осіб.

Про це повідомляє Wall Street Journal.

Відзначається, що понад 100 осіб було вбито, в тому числі принаймні 13 американських військовослужбовців і 90 афганців, в аеропорту Кабула.

Ще щонайменше 150 осіб отримали поранення, серед них 18 військовослужбовців. Відомо, що перший вибух влаштував терорист-смертник, який стояв у натовпі біля входу в аеропорт. За даними Пентагону, потім вибух стався в готелі неподалік. За вибухом в аеропорту стався напад з боку бойовиків.

Цей напад став найбільш смертоносним днем для військових США в Афганістані з 2011 року і стався всього за п'ять днів до крайнього терміну, встановленого адміністрацією президента Джо Байдена для повного виведення військ з країни – 31 серпня.

Нагадаємо, поблизу аеропорту Кабула сталися два вибухи. Один з вибухів стався в натовпі афганців, які намагалися потрапити на територію аеропорту. Напад здійснив терорист-смертник.

Після теракту президент США Джо Байден заявив , що США продовжать виведення військ з Афганістану, незважаючи на теракти 26 серпня в аеропорту Кабула . Разом з тим, США завдадуть найжорстокіші удари по об'єктах ІДІЛ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: тероризм, афганістан, сша
В тему

Останні матеріали